Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru livingul tau

Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru livingul tau | Adorehome

Adore Home |

Canapeaua este, fara indoiala, cel mai important element dintr-un living. Acest fapt se datoreaza nu doar confortului pe care il asigura tie si familiei tale, ci si pentru ca este o ancora pentru toate celelalte obiecte din incapere.

De la culori neutre, pana la culori indraznete si luminoase, canapeaua poate transforma complet infatisarea unei camere. In momentul in care te-ai hotarat sa decorezi camera de zi, e recomandat sa incepi cu alegerea canapelei, dupa care sa continui cu celelalte elemente.

Avand in vedere ca achizitia unei canapele potrivite si durabile este o investitie deloc neglijabila, este important sa fii informat si sa alegi un produs de care sa fii cu adevarat multumit.

Tocmai de aceea ti-am pregatit cateva sfaturi pentru a te ajuta in luarea acestei decizii:

1. Gandeste-te la modul de intrebuintare al canapelei

Luand in considerare stilul tau de viata, analizeaza daca preferi un model fix sau unul extensibil.

Va fi folosita doar pe durata zilei, in fata televizorului? In acest caz poti opta pentru varianta fixa. Daca stii ca vei folosi aceasta canapea si pe post de pat de dormit (de exemplu, pentru oaspeti), ar fi bine sa optezi pentru un model extensibil.

canapea

2. Analizeaza dimensiunea camerei

Canapeaua trebuie sa fie potrivita pentru spatiul disponibil. De exemplu, daca ai un living spatios, poti alege o canapea mare, sau poate un coltar in forma de L sau U, fie o canapea cu doua sau trei locuri si unul sau doua fotolii.  

In caz contrar, intr-un living mai micut, alege o canapea care sa nu incarce foarte mult vizual, cum ar fi o canapea cu doua locuri.

Daca intampini dificultati in a vizualiza dimensiunile canapelei din livingul tau, foloseste o banda adeziva pentru a marca dimensiunile acesteia pe podea. Astfel, vei putea vizualiza mai usor felul in care se va potrivi (sau nu) noua piesa de mobilier, si vei putea vedea daca ramane suficient spatiu liber.

coltar

3. Nu uita de culori

Analizeaza culorile din incapere si daca observi ca predomina culorile neutre, poti opta pentru o tapiterie colorata. Daca vrei sa mergi la sigur, alege o singura culoare, in loc de modele florale, carouri etc., deoarece iti va fi mult mai usor sa o asortezi.

De asemenea, poti sa inviorezi culoarea cu ajutorul unor pernute colorate, pe care ulterior le poti schimba mult mai usor, in ton cu anotipurile si preferintele tale.   

canapea

4. Alege cu grija materialele

Piele, imitatie de piele sau material textil?

In primul rand tine de preferintele tale si daca ai copii mici in casa, sau animale de companie. Aspectul estetic este foarte important, insa functionalitatea trebuie sa fie prioritara.

Pielea sau imitatia de piele ofera un aspect luxos, elegant. Este si usor de intretinut, deci poate fi alegerea ideala. In cazul in care ai animale de companie, in schimb, iti recomandam sa optezi pentru un material textil (o stofa groasa), deoarece acesta este de obicei mai rezistent la zgarieturi. Materialul textil este, de asemenea, si foarte confortabil, si nu e atat de rece ca si pielea sau imitatia de piele.

canapea

5. Alege pernele potrivite

Pernele decorative completeaza aspectul canapelei si trebuie sa se integreze in look-ul general al livingului. Daca zona in care este amplasata canapeaua este luminoasa, iti recomandam sa folosesti perne de culori mai inchise.

Pe o canapea mare foloseste 4-5 perne de dimensiuni mai mari de 45 cm, de preferabil chiar peste 50 cm, iar pe una mai micuta, 3 perne de dimensiuni mai mici de 45 cm.

canapea

Datorita rolului important pe care il are canapeaua in amenajarea unei camere, si mai ales pentru starea ta de confort, este esential sa o alegi pe cea care ti se potriveste cel mai bine, pe cea care iti reflecta personalitatea si te face sa simti ca acasa.